ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΑΔΙ - Βλάσσης .Ο Σύλλογος Ψαράδων Ηρακλείου ήδη ετοιμάζεται για κινητοποίηση

ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ  ΠΑΡΑΓΑΔΙ - Βλάσσης .Ο Σύλλογος Ψαράδων Ηρακλείου ήδη ετοιμάζεται για κινητοποίηση
Δεν έχει αφήσει ψάρι γιά ψάρι στο Ηράκλειο..Kαι γιά ότι θέλετε σε καραβάκι ..τηλ. 6977 266740


hit counter javascripthit counter html code





Αναγνώστες

Mensagens Para Orkut

Mensagens Para Orkut - Cartoon Recados Para Orkut

Δεν θα βρείτε καλύτερο καραβάκι πουθενά

Δεν θα βρείτε καλύτερο καραβάκι πουθενά
Click on this photo

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..
Click on this photo

Welcome to Star Beach Water Park

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Η λύση της NASA στο σεληνιακό πρόβλημα της βαρύτητας Αναρτήθηκε από bloggeridis
Η παραπάνω φωτογραφία, είναι τραβηγμένη το 1965 και παρουσιάζει έναν προσομοιωτή βαρύτητας που βοηθάει τον αστροναύτη να εξοικειωθεί με την λιγοστή βαρύτητα που έχει η σελήνη.

Ο αστροναύτης στην φωτογραφία φορά μια στολή που διατηρεί σταθερή την ατμοσφαιρική πίεση και είναι ειδικά κατασκευασμένη ώστε να βοηθήσει τους επιστήμονες να μελετήσουν "το σεληνιακό πρόβλημα περπατήματος", αναλύοντας τα στοιχεία από το τρέξιμο, τα άλματα, τα όρια κούρασης, τις ενεργειακές δαπάνες του σώματος και την ταχύτητα.

Ο προσομοιωτής, που βρίσκονταν στο "Lunar Landing", στο ερευνητικό κέντρο Langley της NASA στη Βιρτζίνια, περιγράφεται ως εξής :

"Όταν οι αστροναύτες θα προσγειωθούν στο φεγγάρι θα είναι σε ένα άγνωστο περιβάλλον με μια βαρύτητα το ένα έκτος της γης. Μια νέα μέθοδος προσομοίωσης της σεληνιακής βαρύτητας έχει αναπτυχθεί η οποία λειτουργεί από ένα σύστημα καλωδίων, τοποθετημένα πάνω στην στολή, όπως στις μαριονέτες. Ένα πάτωμα παρέχεται στην κατάλληλη γωνία έτσι ώστε το ένα έκτο του βάρους του αστροναύτη να υποστηρίζεται από το πάτωμα, ενώ το υπόλοιπο βάρος του από το σύστημα των καλωδίων. Αυτός ο προσομοιωτής επιτρέπει σχεδόν την πλήρη ελευθερία κινήσεων στον αστροναύτη και του παρέχει επίσης μια ρεαλιστική
Πηγή: [link]

H NASA βρήκε τις χαμένες ταινίες από την προσσελήνωση του Apollo 11. Αναρτήθηκε από Sourouklemes

Τον επόμενο μήνα, η NASA αναμένεται να δώσει στην δημοσιότητα νέο και εξαιρετικής καθαρότητας υλικό από την πρώτη προσεδάφιση στην σελήνη, πριν από 40 χρόνια.
Η εικόνα που παρακολούθησε ο κόσμος όταν ο Neil Armstrong πάτησε το πόδι του στον δορυφόρο μας το 1969, ήταν γεμάτη χιόνια, θολή και σκοτεινή. Οι επόμενες σκηνές οπού οι αστροναύτες κινούνται γύρω από την σεληνάκατο, είναι τόσο ομιχλώδεις που είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τι συμβαίνει ακριβώς, προκαλώντας έτσι θεωρίες συνωμοσίας περί απάτης σχετικά με το όλο εγχείρημα.
Ωστόσο οι θεατές είδαν τόσο χαμηλής ποιότητας οπτικό υλικό, επειδή οι αυθεντικές αναλογικές κασέτες που περιείχαν τις φωτογραφίες που απεστάλησαν απευθείας από την επιφάνεια της σελήνης, είχαν χαθεί σχεδόν αμέσως μετά την εγγραφή τους.
Η τεχνολογία της εποχής, απαιτούσε ο Neil Armstrong να καταγράφει με την χρήση μιας ειδικής σεληνιακής κάμερας και στην συνέχεια το υλικό να περνά μέσα από μια σειρά επεξεργασιών, κάθε μια εκ των οποίων προκαλούσε μια επιπλέον πτώση στην ποιότητα. Από τη σελήνη το σήμα εκπέμπονταν στον πλησιέστερο σταθμό παρακολούθησης της γής, στο παρατηρητήριο Parkes της Αυστραλίας, όπου μαζί με άλλα σημαντικά δεδομένα καταγραφόταν σε ανώτερης ποιότητας μαγνητικές ταινίες. Από εκεί, οι ανεπεξέργαστες εικόνες μίκραιναν στην ανάλυση της Αμερικανικής τηλεόρασης από ένα ειδικό scanner στο Σίδνεϊ, δεχόμενες παράλληλα και υψηλή συμπίεση προκειμένου να μπορούν να μεταδίδονται ζωντανά και τελικά προωθούνταν στις ΗΠΑ μέσω ενός δορυφόρου Intelsat III. Η τελειωτική βολή στην ποιότητα δόθηκε από τον τρόπο που η NASA κράτησε στο αρχείο της το γεγονός - αυτό που πάντα βλέπουμε από το αρχειακό της υλικό - τοποθετώντας μια κάμερα 16mm μπροστά από μια τηλεόραση στις ΗΠΑ.
Όπως καταλαβαίνετε, οι καλύτερης ποιότητας εικόνες καταγράφηκαν στις αρχικές κασέτες του παρατηρητηρίου Parkes της Αυστραλίας, αλλά οι επιστήμονες τρομοκρατημένοι ανακάλυψαν ότι αυτές οι κασέτες χάθηκαν. Οι περισσότεροι υποπτεύθηκαν ότι είχαν αποσταλεί με πλοίο από την Αυστραλία και χάθηκαν κατά την μεταφορά τους καταλήγοντας κάπου αλλού. Πρόσφατα όμως, καθώς έψαχναν οι επιστήμονες για άλλα δεδομένα, έπεσαν επάνω σε έναν αριθμό ταινιών της NASA σε μια αποθήκη του Perth. Αρχικά πίστεψαν ότι ίσως περιέχουν κάποια στοιχεία για αρκετές αποστολές Apollo αλλά η NASA επιβεβαίωσε ότι περιέχουν επίσης το βίντεο από την προσσελήνωση του Apollo 11.
Αν τα πολύτιμα δεδομένα μπορέσουν να ανακτηθούν, η NASA πρόκειται να τα αποκαλύψει στον κόσμο κατά την διάρκεια της 40ης επετείου εκείνης της αποστολής του Apollo 11 τον επόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου