ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΑΔΙ - Βλάσσης .Ο Σύλλογος Ψαράδων Ηρακλείου ήδη ετοιμάζεται για κινητοποίηση

ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ  ΠΑΡΑΓΑΔΙ - Βλάσσης .Ο Σύλλογος Ψαράδων Ηρακλείου ήδη ετοιμάζεται για κινητοποίηση
Δεν έχει αφήσει ψάρι γιά ψάρι στο Ηράκλειο..Kαι γιά ότι θέλετε σε καραβάκι ..τηλ. 6977 266740


hit counter javascripthit counter html code





Αναγνώστες

Mensagens Para Orkut

Mensagens Para Orkut - Cartoon Recados Para Orkut

Δεν θα βρείτε καλύτερο καραβάκι πουθενά

Δεν θα βρείτε καλύτερο καραβάκι πουθενά
Click on this photo

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..
Click on this photo

Welcome to Star Beach Water Park

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Η μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία. Ο χαμένος θυσαυρός του Χίτλερ.


Το χάος που επικράτησε από την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του Χίτλερ τον Απρίλιο του 1945, ήταν η αιτία της μεγαλύτερης ληστείας στην ιστορία. Ράβδοι χρυσού, κοσμήματα και κλεμμένα ξένα τεράστια χρηματικά ποσά, με εκτιμώμενη αξία γύρω στα 3,34 δισεκατομμύρια δολάρια(!) εξαφανίστηκαν από τα θησαυροφυλάκια Reichsbank της Γερμανίας.
Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, μικρές ποσότητες αυτού θησαυρού έχουν βρεθεί σε Πορτογαλία, Ελβετία, Τουρκία, Ισπανία και Σουηδία, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του εξακολουθεί να αγνοείται. Σε ολόκληρο τον κόσμο, ομάδες αναζητούν τον θησαυρό, αλλά ακόμα και μετά από 60 χρόνια το ερώτημα παραμένει. Που βρίσκεται ο χρυσός του Χίτλερ;

1. Θαμμένος στο Deutschneudorf της Γερμανίας.
Μια από τις πιο δημοφιλείς πεποιθήσεις για το που βρίσκεται ο χρυσός του Χίτλερ είναι αυτή που τον θέλει θαμμένο στο Deutschneudorf της Γερμανίας. Πιστεύεται ότι το 'δωμάτιο' που είναι κρυμμένος ο θησαυρός, βρίσκεται κάπου μέσα στα ερειπωμένα ορυχεία χαλκού της περιοχής. Δεδομένου ότι οι σύμμαχοι πλησίαζαν στο Βερολίνο και κατέστη σαφές ότι η Γερμανία δεν επρόκειτο να κερδίσει τον πόλεμο, ο μύθος λέει ότι ο Χίτλερ διέταξε μια ομάδα από αξιόπιστους Ναζί, να κρύψουν τεράστιες ποσότητες χρυσού, αλλά και αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας στα σπήλαια γύρω από την περιοχή Deutchschneudorf.

2. Στον πάτο της λίμνης Toplitz στην Αυστρία
Η γαλήνια και όμορφη λίμνη Toplitz στις Αυστριακές Άλπεις θεωρείται ότι είναι μια άλλη πιθανή θέση για τον θησαυρό του Χίτλερ και από το 1947 μέχρι και σήμερα, εξερευνητές έχουν έψαξε στον βυθό της για να τον εντοπίσουν. Η Λίμνη Topiltz, έχει μπει στην λίστα γιατί η ανώτεροι Γερμανοί αξιωματικοί υποχώρησαν σε αυτό το σημείο, όταν οι σύμμαχοι κινήθηκε γρήγορα στην ενδοχώρα. Όταν οι αμερικανικές δυνάμεις πλησίαζαν, πιστεύεται ότι οι Γερμανοί αξιωματικοί, οι οποίοι μετέφεραν κιβώτια με τον θησαυρό με φορτηγά και ζώα, τα βύθισαν στην λίμνη σε βάθος 107 μέτρων.
Ωστόσο, παρά την αναζήτηση ετών, το μόνο πράγμα που ανακαλύφθηκε στην λίμνη, ήταν μέσω έρευνας από το γερμανικό περιοδικό Stern, στην οποία έρευνα, βρέθηκαν 72 εκατομμύρια στερλίνες, όλες πλαστές, μέρος του ρυθμιστικού σχεδίου του Χίτλερ για να αποδυναμώσει τη βρετανική οικονομία.

3. Τον έκρυψε ο στρατηγός Φράνκο στην Ισπανία.
Το 1993, ο Trenton Parker, ένας βετεράνος της CIA, υποστήριξε στο Radio Free America, ότι ήξερε τι συνέβη στον χαμένο θησαυρό του Χίτλερ. Ο Parker υποστήριζε ότι ο θησαυρός εστάλη στον αρχιστράτηγος Φράνκο, διότι η Ισπανία ήταν ένα σημαντικό σημείο πρόσβασης και εξόδου για τη Γερμανία. Σύμφωνα με τον Parker, ο χρυσός είχε σταλεί στην Ισπανία χρόνια νωρίτερα και κρατήθηκε υπό το άγρυπνο βλέμμα του Φράνκο μέχρι τον θάνατό του. Με το κλείσιμο της διώρυγας του Σουέζ και άλλων παραγόντων, ο χρυσός χρησιμοποιήθηκε ως διαπραγματευτικό ατού.

4. Μεταφέρθηκε στα νησιά Ώκλαντ.
Η πεποίθηση ότι ο χρυσός θα μπορούσε να είναι στα νησιά Ώκλαντ βασίζεται πιο πολύ σε φήμες και μύθους, παρά σε γεγονότα. Σύμφωνα με τις φήμες, μια ομάδα από U-Boat, που περιείχαν μεγάλα κιβώτια από χρυσό, ασήμι και κοσμήματα, έφτασαν στα νησιά Ώκλαντ το 1945. Θεωρείται ότι ο χρυσός θάφτηκε στα νησιά, αλλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δηλώνει ότι αυτή η θεωρία έχει βάση. Η μόνη λογική θεωρία πίσω από την πεποίθηση αυτή, είναι οι διάσπαρτοι πύργοι επιφυλακής μεταξύ των νησιών Ώκλαντ, που χρησιμοποιήθηκαν από τους Ναζί στρατιώτες και σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας, ήταν για να φρουρούν την περιοχή.

5. Είναι Κρυμμένος σε Τράπεζες σε όλο τον κόσμο.
Είναι κοινό μυστικό, ότι τεράστια ποσά, ιδιαίτερα σε χρυσό, πέρασε από τράπεζες της Ελβετίας, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με θεωρίες, το ποσό ανέρχεται σε 409 εκατομμύρια δολάρια, όλα σε χρυσό. Ωστόσο, οι Ελβετία δεν είναι η μόνη χώρα που κατηγορείται για την παραλαβή χρυσού από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του πολέμου. Μεταξύ των χωρών που φέρεται ότι έχουν ανάμιξη είναι η Σουηδία, η Πορτογαλία, ακόμη και το Βατικανό.

6. Τον μοιράστηκαν τα στρατεύματα του Χίτλερ
Παρόλο που τα στρατεύματα του Χίτλερ μπορεί να είχαν λάβει εντολές για να θάψουν τον θησαυρό είτε στα ορυχεία είτε να τον πετάξουν σε λίμνες, μπορεί απλά οι Ναζί αξιωματικοί, να τον μοίρασαν στα στρατεύματά τους και στους εαυτούς τους. Ή μπορεί μια ομάδα των συμμαχικών δυνάμεων να τον βρήκαν και να σκέφτηκαν ότι ήταν η τυχερή τους μέρα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι 3,34 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν κάνει φτερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου