ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΑΔΙ - Βλάσσης .Ο Σύλλογος Ψαράδων Ηρακλείου ήδη ετοιμάζεται για κινητοποίηση

ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ  ΠΑΡΑΓΑΔΙ - Βλάσσης .Ο Σύλλογος Ψαράδων Ηρακλείου ήδη ετοιμάζεται για κινητοποίηση
Δεν έχει αφήσει ψάρι γιά ψάρι στο Ηράκλειο..Kαι γιά ότι θέλετε σε καραβάκι ..τηλ. 6977 266740


hit counter javascripthit counter html code





Αναγνώστες

Mensagens Para Orkut

Mensagens Para Orkut - Cartoon Recados Para Orkut

Δεν θα βρείτε καλύτερο καραβάκι πουθενά

Δεν θα βρείτε καλύτερο καραβάκι πουθενά
Click on this photo

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..
Click on this photo

Welcome to Star Beach Water Park

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

10 ενεργειακοί μύθοι


Αναρτήθηκε από bloggeridis

"Δεν υπήρχε ποτέ καταλληλότερη στιγμή να επενδύσουμε στις «πράσινες» τεχνολογίες, ωστόσο οι μύθοι που συνεχίζουν να διαιωνίζονται, δίνουν την εντύπωση ότι οι προσπάθειες αυτές είναι καταδικασμένες να αποτύχουν."
Μύθος 1: Η ηλιακή ενέργεια είναι πολύ ακριβή
Στην πραγματικότητα, τα σημερινά ογκώδη και ακριβά ηλιακά πάνελ φυλακίζουν περίπου μόνο το 10% της ηλιακής ενέργειας, όμως η ταχεία εξέλιξη της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας δείχνει ότι οι μελλοντικές εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης ηλιακής ενέργειας θα είναι πολύ πιο κομψές, θα φυλακίζουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας και θα κοστίζουν πολύ λιγότερο απ'Α ότι κοστίζουν σήμερα. Ίσως να μην αποτελούνται καν από πυρίτιο. Η First Solar, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία ηλιακών φωτοβολταϊκών πάνελ, ισχυρίζεται ότι τα συστήματα της θα παράγουν ηλεκτρισμό σε χώρες με μεγάλα ποσοστά ηλιοφάνειας τόσο φθηνά όσο οι μεγάλοι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έως το 2012.

Μύθος 2: Η αιολική ενέργεια είναι αναξιόπιστη
Κατά τη διάρκεια του 2008, η αιολική ενέργεια συνέβαλε κατά 40% στις ενεργειακές ανάγκες της Ισπανίας. Περιοχές της Βόρεια Γερμανίας παράγουν περισσότερο ηλεκτρισμό από τον άνεμο, από αυτόν που πραγματικά χρειάζονται. Στην Βόρεια Σκοτία, με το υψηλό αιολικό δυναμικό, μπορεί να παραχθεί σχεδόν το 10% ή ακόμα και το 15% του ηλεκτρισμού της Βρετανίας.
Η αδιάκοπη αιολική ενέργεια δείχνει ότι μάλλον θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε με διαφορετικό τρόπο τη φύση για την απόκτηση ενέργειας. Για την εκμετάλλευση ενέργειας με τον πιο αξιόπιστο τρόπο, η Ευρώπη θα πρέπει να δημιουργήσει καλύτερες εγκαταστάσεις διασύνδεσης ανάμεσα στις χώρες και τις περιοχές. Οι χώρες οι οποίες έχουν πλεόνασμα αιολικής ενέργειας θα πρέπει να μπορούν να την εξάγουν εύκολα σε άλλες περιοχές. Επίσης, θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις για την αποθήκευση ενέργειας. Κάποιες χώρες μιλούν για ανάπτυξη «έξυπνων δικτύων» που θα παρέχουν στους χρήστες κίνητρα για την κατανάλωση λιγότερου ηλεκτρισμού όταν δεν υπάρχει αέρας.
Η αιολική ενέργεια είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμη σε πολλές χώρες και θα γίνει ακόμα πιο φθηνή, καθώς οι τουρμπίνες θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν σε μέγεθος και οι κατασκευαστές να μειώνουν το κόστος.
Σύμφωνα με κάποιες προβλέψεις, στο μέλλον, το 30% του παγκόσμιου ηλεκτρισμού θα προέρχεται από τον αέρα. Οι κατασκευάστριες εταιρίες τουρμπίνων αιολικής ενέργειας πρόκειται να απορροφήσουν μεγάλο ποσοστό εργατικού δυναμικού, προσφέροντας 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίες παγκοσμίως έως το 2020.

Μύθος 3: Η θαλάσσια ενέργεια είναι καταδικασμένη
Το λεπτό κανάλι νερού ανάμεσα στην βορειοανατολική ακτή της Σκωτίας και τα σκωτσέζικα νησιά Όρκνεϊ, συγκεντρώνει την ισχυρότερη παλιρροιακή ενέργεια στον κόσμο. Η ενέργεια αυτή μπορεί να είναι και μεγαλύτερη από τις ενεργειακές ανάγκες του Λονδίνου. Ομοίως, τα κύματα από τις Ατλαντικές ακτές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας είναι ισχυρά, αδιάκοπα και ικανά να παρέχουν να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες της περιοχής.
Η σχεδίαση και κατασκευή μηχανών, που θα αντέχουν στις σκληρές συνθήκες των ορμητικών κυματισμών είναι ιδιαίτερα δύσκολη και τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε γίνει μάρτυρες επαναλαμβανόμενων απογοητεύσεων. Φέτος, εγκαταστάθηκε επιτυχώς η πρώτη παλιρροιακή τουρμπίνα και συνδέθηκε επιτυχώς με το ενεργειακό πλέγμα της Βρετανίας στο Strangford Lough της Βόρειας Ιρλανδίας. Επίσης, εγκαταστάθηκε η πρώτη μεγάλης κλίμακας ομάδα γεννητριών κυματικής ενέργειας, 5χλμ από την ακτή της Πορτογαλίας.
Ακόμα όμως και εάν η Βρετανία μοιράζεται με τον Καναδά, τη Νότιο Αφρική και περιοχές της νότιας Αμερικής κάποιες από τις καλύτερες θαλάσσιες ενεργειακές πηγές στον κόσμο, η οικονομική υποστήριξη είναι μηδαμινή.

Μύθος 4: Η πυρηνική ενέργεια είναι φθηνότερη
Εάν πιστεύουμε ότι το παγκόσμιο ενεργειακό πρόβλημα και η περιβαλλοντική κρίση είναι τόσο σοβαρά όσο λένε, οι σταθμοί παραγωγής πυρηνικής ενέργειας θα πρέπει αναγκαστικά να θεωρηθούν μια πιθανή λύση. Όμως, παρότι τα απόβλητα και η εξάπλωση των πυρηνικών όπλων είναι επίσης σημαντικά θέματα, το ανυπέρβλητο εμπόδιο είναι το κόστος των εργοστασίων.
Ο νέος πυρηνικός σταθμός στο νησί Olkiluoto της δυτικής Φιλανδίας αποτελεί ζωντανή απόδειξη. Η παραγωγή ηλεκτρισμού υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε φέτος όμως σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο σταθμός δεν θα ξεκινήσει την παραγωγή πριν το 2012.
Οι επιπτώσεις στο κόστος αυτού του έργου ήταν δραματικές. Όταν υπογράφηκαν τα συμβόλαια, το εργοστάσιο κόστιζε περίπου €3 δις. Το τελικό κόστος είναι διπλάσιο από αυτό και η διαδικασία της κατασκευής εξελίσσεται σε εφιάλτη.

Μύθος 5: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αργά και άσχημα
Σε γενικές γραμμές θεωρούμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέτουν περιορισμένες δυνατότητες, φτωχή επιτάχυνση και άσχημη εμφάνιση. Στην πραγματικότητα όμως είμαστε πολύ κοντά στην δημιουργία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που ταιριάζουν σε επιδόσεις με τα βενζινοκίνητα οχήματα.
Το ηλεκτρικό αμάξι Tesla Roadstar, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα βενζινοκίνητα αδελφάκια του. Πιάνει ταχύτητα 80 μιλίων μέσα σε 3,9 δευτερόλεπτα, κοστίζει λιγότερο από 2 δολάρια την ώρα και χρειάζεται επαναφόρτιση κάθε 220 μίλια. Η μηχανή του ζυγίζει μόλις 60 κιλά, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να έχει μικρότερο βάρος και ως εκ τούτου, να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και να μπορεί ν' αναπτύσσει ταχύτητα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Για να φορτίσει όμως η μηχανή χρειάζεται περίπου 3,5ώρες, λίγο περισσότερο από ένα κινητό τηλέφωνο. Ωστόσο, με μία φόρτιση μπορείτε να καλύψετε μία διαδρομή περίπου 500 χλμ. Επιπλέον, μειώνοντας ταχύτητα, αυτομάτως κερδίζεται ρεύμα, καθώς έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει το ρεύμα που δεν καταναλώνεται κατά την οδήγηση.
Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου βρίσκεται στις μπαταρίες του. Οι μπαταρίες λιθιού, παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν στους φορητούς υπολογιστές, μπορούν να παρέχουν μεγάλα ποσά ενέργειας για επιτάχυνση και μεγάλες αποστάσεις.
Παρόλα αυτά, το κόστος και ο χρόνος φόρτισης θα πρέπει να μειωθούν, όμως σύμφωνα με την μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία της Αμερικής, οι εξελίξεις στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ραγδαίες.

Μύθος 6: Τα βιοκαύσιμα είναι πάντα καταστρεπτικά για το περιβάλλον
Η δημιουργία καύσιμης ύλη από την τροφή είναι ένας μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές. Η ιδέα αυτή έχει σκορπίσει την πείνα και έχει οδηγήσει στην αύξηση της απώλειας δασών, καθώς οι γεωργοί αναζητούν νέα γη για να καλλιεργήσουν τους καρπούς τους.
Παρόλα αυτά, η αποτυχία της πρώτης γενιάς βιοκαύσιμων δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποβάλουμε τη χρήση των βιολογικών υλικών για πάντα. Μέσα σε μερικά χρόνια, θα μπορούμε να μετατρέψουμε γεωργικά απόβλητα σε υγρά καύσιμα διαχωρίζοντας την κυτταρίνη, το πιο άφθονο μόριο σε δέντρα και φυτά, σε απλούς υδρογονάνθρακες.
Δεν θα πρέπει να διατηρούμε την ψευδαίσθηση ότι η δημιουργία βενζίνης μέσω της κυτταρίνης είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα της πρώτης γενιάς βιοκαυσίμων. Αν και η κυτταρίνη υπάρχει σε αφθονία, η ανάγκη μας για καύσιμη ύλη σημαίνει ότι θα πρέπει να αφιερώσουμε ένα μεγάλο μέρος της γης μας στην καλλιέργεια για την ανάπτυξη της κυτταρίνης που χρειαζόμαστε.

Μύθος 7: Οι κλιματικές αλλαγές δείχνουν ότι χρειαζόμαστε οργανική γεωργία
Η άβολη πραγματικότητα είναι ότι ήδη πολεμάμε να ταΐσουμε 6 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Ο ανθρώπινος πληθυσμός θα ανέλθει περίπου στα 9 δισεκατομμύρια έως το 2050. Αν και η παραγωγή τροφής αυξάνεται αργά, ο ρυθμός ανάπτυξης της γεωργικής παραγωγής μειώνεται σε σχέση με την αυξανόμενη άνοδο του πληθυσμού.
Οι πλούσιοι του κόσμου θα τρώνε περισσότερο κρέας. Εφόσον τα ζώα χρειάζονται περισσότερη γη για κάθε μονάδα κρέατος που παράγουν, απειλείται η παραγωγή τροφής για τους φτωχούς. Έτσι, θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι παράγεται όσο περισσότερη τροφή γίνεται στις περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι οι σοδιές της οργανικής γεωργίας είναι κατά το ήμισυ μεγαλύτερες από αυτές που μπορεί να επιτευχθούν με άλλο τρόπο. Εάν αυτό το νούμερο δεν βελτιωθεί, οι επιπτώσεις θα είναι ξεκάθαρες: Ο κόσμος δεν θα μπορέσει να τραφεί και να παράγει μεγάλες ποσότητες κυτταρίνης για τα καύσιμα που χρειάζεται εάν τεράστιες εκτάσεις μετατραπούν σε οργανικές καλλιέργειες.
Μύθος 8: Τα «έξυπνα» σπίτια είναι η λύση
Τα κτήρια είναι υπεύθυνα για περίπου τις μισές παγκόσμιες εκπομπές. Η βρετανική ιδέα για την μετατροπή όλων των σπιτιών σε κτήρια «μηδενικής εκπομπής άνθρακα» έως το 2016 ακούγεται καλή ιδέα, όμως υπάρχουν δυο προβλήματα.
Στις περισσότερες χώρες, μόνο το 1% των σπιτιών χτίζονται κάθε χρόνο. Η ενίσχυση των κανονισμών κατασκευής δεν έχουν κάποιες επιπτώσεις στο υπόλοιπο 99%. Κατά δεύτερον, η κατασκευή ενός τέτοιου κτηρίου είναι ιδιαίτερα απαιτητική οικονομικά. Τα λιγοστά σπίτια στην Βρετανία που έχουν κατασκευαστεί πρόσφατα και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις είχαν διπλάσιο κόστος σε σχέση με τα συμβατικά σπίτια.

Μύθος 9: Το μέγεθος μετράει
Οι μεγάλοι σύγχρονοι σταθμοί παραγωγής ενέργειας μετατρέπουν περίπου το 60% της ενέργειας στα καύσιμα σε ηλεκτρισμό. Το υπόλοιπο χάνεται ως θερμότητα.
Αν και το 5 - 10% του ηλεκτρισμού θα χαθεί κατά τη μεταφορά στο χρήστη, η αποδοτικότητα είναι πολύ καλύτερη από αυτή των σταθμών μικρής κλίμακας. Αυτό το γεγονός όμως αλλάζει πολύ γρήγορα.
Νέα συστήματα και εργοστάσια μικρής κλίμακας καταφέρνουν να μετατρέψουν σχεδόν το μισό της ενέργειας στα καύσιμα σε ηλεκτρισμό, φτάνοντας σχεδόν την αποδοτικότητα των μεγάλων αντιδραστήρων.

Μύθος 10: Όλες οι λύσεις θα πρέπει να ακολουθούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας
Οι προηγμένες οικονομίες παθιάζονται με την εξεύρεση λύσεων υψηλής τεχνολογίας που θα μειώσουν τις εκπομπές του θερμοκηπίου. Πολλές από αυτές είναι ακριβές και ίσως δημιουργήσουν όσα προβλήματα μπορούν να λύσουν. Η πυρηνική ενέργεια είναι ένα καλό παράδειγμα.
Παρόλα αυτά, μπορεί να είναι πιο οικονομική αλλά και αποτελεσματική η εφαρμογή απλών λύσεων που θα μειώνουν τις εκπομπές. Υπάρχουν αρκετές προτάσεις για την εφαρμογή οικονομικών και απλών λύσεων σε όλο τον κόσμο, που συχνά βοηθούν και στη σίτιση των φτωχότερων πληθυσμών. Ένα ξεχωριστό παράδειγμα αποτελεί η «Μέθοδος Biochar» σε απομονωμένο άνθρακα, η οποία εφαρμόζεται στη γεωργία για τη διαχείριση καταλοίπων, την παραγωγή ενέργειας και τη δέσμευση άνθρακα.

---------------------------------

---------------------------------

Real and Fake - 15 φωτογραφίες

Αναρτήθηκε από bloggeridis


Μπορείτε να βρείτε ποιες από αυτές είναι αληθινές και ποιες προϊόν μοντάζ?

Νεράιδα Mummified - FAKE
Δεν ξέρω πως να σας το πω..., αλλά..., δεν υπάρχουν Νεράιδες!


Ελάφι "alces" με λουριά - FAKE
Δεν γίνεται για δύο λόγους.
1ον είναι προστατευόμενο είδος και
2ον δεν εξημερώνονται.


Το μάτι του θεού - REAL
Κι όμως, αυτό
[το νεφέλωμα], είναι ένα supernova, όπως πολύ σωστά επισήμανε ο φίλος μας "tasospap21"
και είναι πραγματική φωτογραφία.
(Κάτι μας βλέπει από κει ψηλά...)


Δημόσια τουαλέτα - REAL
Είναι αληθινή, αλλά δεν είναι φυσικά για χρήση. Αποτελεί τμήμα έκθεσης και θα την δείτε σε πολλά διαφορετικά μέρη.
(όχι φυσικά στην Ελλάδα..)


Ένα σπίτι γεμάτο κουτάκια - REAL
Εάν έχετε δει την εκπομπή με τις καθαρίστριες, δεν θα σας φανεί καθόλου παράξενο.


Γυναίκα-Ράμπο - FAKE
Την κυρία της φωτογραφίας, πιστεύω να την γνωρίσατε ήδη.
Εάν η παρακάτω φωτογραφία σας εξάπτει την φαντασία, ξεχάστε το. Δεν κάνει τέτοια.
(προς το παρόν...)


Ανεμοστρόβιλος και κεραυνοί σε πετρελαιοπηγή - FAKE
Με το Photoshop και λίγη φαντασία..., ούτε η storm δεν κάνει τέτοια...


Τετράγωνα καρπούζια - REAL
Μην γελάτε, γιατί υπάρχουν. Οι γιαπωνέζοι το σκέφτηκαν (πάλι), για να μπορούν να εξοικονομούν χώρο, ώστε να μεταφέρουν περισσότερα.


Σπάζοντας το φράγμα του ήχου - REAL
Όσο εξωπραγματικό κι εάν φαίνεται, είναι πέρα για πέρα πραγματικό.
Αυτό το "χωνί" όπως το ονομάζουν από αέρια, δημιουργείτε όταν το αεροσκάφος σπάσει το φράγμα του ήχου.


Φέρετρο μέσα στο σπίτι - FAKE
Εκτός από μακάβριο, θα ήταν και άβολο.
Άντε να το μετακινήσεις για να καθαρίσεις...


Δίδυμα διαφορετικού χρώματος - REAL
Και μάλιστα υπάρχει μια πολύ πρόσφατη περίπτωση.


Λήψη από κινητό, την ώρα του ατυχήματος - FAKE
Πρόκειται για καρέ από σειρά που παρουσιάζει ατυχήματα με αεροπλάνα.
(κάποιος ήθελα να γίνει διάσημος...)


Η ΗΠΑ την νύχτα, από το διάστημα - FAKE
Υπάρχει και όλη η υδρόγειο και υποτίθεται ότι είναι τα φώτα των πόλεων όπως φαίνονται από το διάστημα. Εν΄ μέρη είναι αληθινό.
Πρόκειται για μια "αναπαράσταση" που δημιουργήθηκε βάση στοιχείων και όχι πραγματική φωτογραφία.


Σκύλος μετά από καυγά με σκαντζόχοιρο - REAL
(Κάτι μου λέει ότι δεν πρόκειται να ξαναπλησιάσει σκαντζόχοιρο...)


Ο Ομπάμα χρησιμοποιεί ανάποδα το τηλέφωνο - FAKE
Αν και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πραγματική, εν' τούτης δεν είναι.
(προς απογοήτευση των αντιπάλων του)

Real and Fake - 22 φωτογραφίες.

Σε όσους αρέσει να βλέπουν παράξενες και περίεργες φωτογραφίες, πολύ πιθανόν να έχουν δει κάποιες από αυτές που ποστάρω σήμερα.
Όμως ποιες από αυτές είναι αληθινές και ποιες προϊόν μοντάζ?

Φωτιά σε δάσος στην Montana. - REAL
Η φωτογραφία αυτή χρησιμοποιήθηκε ακόμα και για τις φωτιές στην Ελλάδα.
(Πρώτα ήταν η Πάρνηθα και αργότερα η Πελοπόννησος)


Herman : Το τεράστιο Κουνέλι - REAL
Όσο απίστευτο και εάν φαίνεται.
(θα τρως στιφάδο για ένα μήνα...)

Ανθρωπόμορφο υβρίδιο - FAKE
Είναι εκθεσιακό καλλιτεχνικό δημιούργημα και μόνο...
(να μην σας μπαίνουν ιδέες..)

Νεκρή μικρή γοργόνα - FAKE
Καλλιτεχνική δημιουργία. Έχω κάνει και παλιότερα αναφορά στον καλλιτέχνη.

Μαχητικό MIG θαμμένο στο Ιράκ - REAL
Όταν χάνεις τον προσανατολισμό σου...
Γιαπωνέζικη μόδα - FAKE
Κι όμως. Οι φούστες που υποτίθεται ότι έχουν τυπωμένες στάμπες που τις κάνουν να δείχνουν διαφανές (ναι, στάμπες ήταν, όχι διαφανές φούστες), ήταν τελικά δουλειά του Photoshop.

Σπάνιο Αμφίβιο που βρίσκεται στη Μαλαισία - FAKE
Κάποιοι υποστήριζαν ότι είναι προϊόν μετάλλαξης. Το Photoshop όμως τους διέψευσε.

Αμμοθύελλα στο Ιράκ - REAL
Τώρα, γιατί αυτή η φωτογραφία πρέπει να είναι πλαστή, δεν το κατάλαβα. Ίσως γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιο θέαμα.

Παράξενα παπούτσια - REAL
Και όμως, η μόδα πάντα πρωτοτυπεί...
(ιδανικό για μπαλαρίνες)

Καρχαρίας επιτίθεται σε ελικόπτερο - FAKE
Θα την βρείτε κυρίως σε κατηγορίες Funny. -Λογικό.

Τουρίστας στο World Trade Center στις 9/11/01 - FAKE
Μετά την επίθεση στο WTC κυκλοφόρησαν αρκετές φωτογραφίες με αυτό το θέμα.
(Κάποιοι φαίνεται το βρήκαν αστείο το όλο γεγονός).

Παράξενη αρχιτεκτονική - REAL
Όχι, δεν έχει πάθει κάτι η όραση σας. Και δεν είναι το μόνο...

Ηλιοβασίλεμα στον Βόριο πόλο - FAKE
Υποτίθεται ότι δεν έχουμε πάει, άρα δεν θα το καταλάβουμε...

Βρέθηκε σκελετός γίγαντα στην Μέση Ανατολή - FAKE
Όταν εμφανίστηκαν αυτές οι φωτογραφίες, έκαναν πολύ μεγάλο ντόρο. Μέχρι και γνωστός Έλληνας τηλεβιβλιοπώλης ασχολήθηκε με το θέμα. Όταν βγήκε στην φόρα η αλήθεια, φυσικά όλοι έκανα την πάπια.

Τεράστια γάτα Νο1 - FAKE
Κάποιος είχε μεγάλη ιδέα για την γάτα του...

Τεράστια γάτα Νο2 - REAL
Κι όμως, σε αντίθεση με την προηγούμενη, αυτή είναι πραγματική.

Τα χέρια του θεού - FAKE
Εάν έδειχνε να μας μουτζώνει, είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα το πίστευαν...
Γιγαντιαίο γατόψαρο - REAL
Υποτίθεται ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλο. Η φύση όμως από ότι φαίνεται τα "βγάζει" σε πολλά μεγέθη.
Ο μεγαλύτερος σκύλος του κόσμου - FAKE
Στο photoshop μπορείς να "μεγαλώσεις" τα πάντα. (Σχεδόν)

Air Force Jets φτιάχνουν το "U.S.A" - FAKE
Είπαμε είναι έμπειροι και ικανοί πιλότοι, αλλά όχι κι έτσι...

Τσουνάμι, Ταϊλάνδη - FAKE
Κάποιος φαίνεται είχε την ιδέα να μας δώσει μια καλλιτεχνική αναπαράσταση των γεγονότων.
(μάλλον δεν παρακολούθησε τηλεόραση εκείνες τις ημέρες...)

Γιγάντια αράχνη στην έρημο του Ιράκ - REAL
Ευτυχώς για εμάς, ζει στην έρημο, στο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου