ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΑΔΙ - Βλάσσης .Ο Σύλλογος Ψαράδων Ηρακλείου ήδη ετοιμάζεται για κινητοποίηση

ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ  ΠΑΡΑΓΑΔΙ - Βλάσσης .Ο Σύλλογος Ψαράδων Ηρακλείου ήδη ετοιμάζεται για κινητοποίηση
Δεν έχει αφήσει ψάρι γιά ψάρι στο Ηράκλειο..Kαι γιά ότι θέλετε σε καραβάκι ..τηλ. 6977 266740


hit counter javascripthit counter html code





Αναγνώστες

Mensagens Para Orkut

Mensagens Para Orkut - Cartoon Recados Para Orkut

Δεν θα βρείτε καλύτερο καραβάκι πουθενά

Δεν θα βρείτε καλύτερο καραβάκι πουθενά
Click on this photo

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..
Click on this photo

Welcome to Star Beach Water Park

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Επεσε κομμάτι αεροπλάνου στην αυλή τους




Θέμα τύχης ήταν που κανείς δε χτύπησε απο το βάρους 10 κιλών κομμάτι απο τη μηχανή αεροπλάνου που έπεσε σε ένα σπίτι στο Roosevelet. Το αεροπλάνο πετούσε απο το JDK στο Τόκιο και οι πιλότοι κατάλαβαν τι είχε γίνει πολλές...

ώρες αργότερα, αφού είχαν προσγειωθεί. Ευτυχώς και για αυτούς, το κομμάτι αυτό δεν ήταν απαραίτητο για να πετάξει το αεροπλάνο, και έτσι δεν είχμε δράματα. Η οικογένεια απο την άλλη που είδε το κομμάτι στην αυλή της σχεδόν αμέσως κατάλαβε τι ήταν και ευγνωμονεί το θεό που δεν έπαιζε κανένα παιδί εκείνη την ώρα στην αυλή


Δυο τύποι, βρήκαν για ψάρεμα με το σκάφος τους, όταν ξαφνικά, 1.5 μίλια (2.5 χιλιόμετρα περίπου) από την ακτή, αντίκρισαν κάτι που τους κίνησε την περιέργεια.
Πλησίασαν με το σκάφος για να δουν από κοντά τι ήταν αυτό το παράξενο πράγμα που κολυμπούσε, για να διαπιστώσουν τελικά ότι ήταν ένα...
Ελάφι!!!


Amazing-Spectacular-Sea-of-Salt-002
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες αλυκές του κόσμου. Ονομάζεται Salar de Uyuni και βρίσκεται στην Βολιβία.
Αυτό το μέρος είναι πραγματικά τεράστια. Είναι πάνω από δώδεκα χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη επίπεδη έκταση με αλάτι στον κόσμο. Για να πάρετε μια ιδέα του μεγέθους, είναι 5 φορές μεγαλύτερη από την διάσημη Bonneville επίπεδη έκταση αλατιού στις ΗΠΑ. Έχει επίσης τον τίτλο της υψηλότερης θάλασσας αλατιού, αφού βρίσκεται σε ύψος τρεις χιλιάδες επτακόσια μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Amazing-Spectacular-Sea-of-Salt-003
Το Salar de Uyuni είναι ότι απέμεινε από μια προϊστορική λίμνη. Η προέλευση του Uyuni μας πάει πίσω, περίπου σαράντα χιλιάδες χρόνια. Τότε, αποτελούσε μέρος της τεράστιας προϊστορικής λίμνης Minchin. Με τον καιρό η λίμνη στέγνωσε, δημιουργώντας δύο μικρές λίμνες που εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα. Η Uru Uru και η Poopó. Όλη η υπόλοιπη έκταση, αποτελεί τις αλυκές Salar de Coipasa και Uyuni.
Amazing-Spectacular-Sea-of-Salt-010
Amazing-Spectacular-Sea-of-Salt-008
Θεωρείται ότι η ποσότητα αλατιού που περιέχουν οι δύο αυτές αλυκές είναι δέκα δισεκατομμύρια τόνοι. Κάθε χρόνο, περίπου είκοσι πέντε χιλιάδες τόνοι διακινούνται από τον συνεταιρισμό που εκμεταλλεύεται το αλάτι της περιοχής.
Amazing-Spectacular-Sea-of-Salt-006
Η περιοχή βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας και παρόλο που είναι εξαιρετικά απομονωμένη, η Βολιβιανή κυβέρνηση προσπαθεί να ενθαρρύνει τον τουρισμό στην περιοχή. Επειδή είναι κοντά στην κορυφή των Άνδεων, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει τουριστική διαδρομή για τους λάτρεις της περιπέτειας.
Amazing-Spectacular-Sea-of-Salt-011
Αυτό το καταπληκτικό "δέντρο", που υπάρχει στην περιοχή, είναι φτιαγμένο από πέτρα! Η διάβρωση από το αλάτι για χιλιάδες χρόνια, έχει δημιουργήσει αυτό το εκπληκτικό γλυπτό, δείγμα του τι μπορεί να κάνει η φύση όταν έχει "κέφια".
Amazing-Spectacular-Sea-of-Salt-004
Όταν βρέχει (κάτι που συμβαίνει μερικές φορές, ακόμη και σε αυτό το υψόμετρο), τότε συμβαίνει κάτι μαγικό. Οι αλυκές γίνονται ένας τεράστιος καθρέφτης. Το φαινόμενο αυτό, είναι γνωστό στους αστροναύτες και το χρησιμοποιούν λόγο της ιδιαιτερότητας του.
Amazing-Spectacular-Sea-of-Salt-005
Χρησιμοποιείται ως στόχος για τη βαθμονόμηση και δοκιμή στους αισθητήρες των συστημάτων τηλεχειρισμού για δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά. Γιατί; Γιατί είναι μια μεγάλη, πολύ μεγάλη και απίστευτα λεία επιφάνεια, -όταν καλύπτεται με νερό-, καθιστώντας την ιδανική για την εργασία αυτή λόγο της ανακλαστικότητα της.
Amazing-Spectacular-Sea-of-Salt-012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου