ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΑΔΙ - Βλάσσης .Ο Σύλλογος Ψαράδων Ηρακλείου ήδη ετοιμάζεται για κινητοποίηση

ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ  ΠΑΡΑΓΑΔΙ - Βλάσσης .Ο Σύλλογος Ψαράδων Ηρακλείου ήδη ετοιμάζεται για κινητοποίηση
Δεν έχει αφήσει ψάρι γιά ψάρι στο Ηράκλειο..Kαι γιά ότι θέλετε σε καραβάκι ..τηλ. 6977 266740


hit counter javascripthit counter html code

Αναγνώστες

Mensagens Para Orkut

Mensagens Para Orkut - Cartoon Recados Para Orkut

Δεν θα βρείτε καλύτερο καραβάκι πουθενά

Δεν θα βρείτε καλύτερο καραβάκι πουθενά
Click on this photo

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..
Click on this photo

Welcome to Star Beach Water Park

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

Σήμερα, ο κόσμος πλησιάζει προς το τέλος, στο κινηματογράφο τουλάχιστον. Η πρόσφατη ταινία "2012" μας έχει κάνει να σκεφτόμαστε την αποκάλυψη γύρω από αυτά τα σημεία (είναι τόσο ενθαρρυντική, όπως γνωρίζεται), και αυτά μας οδήγησαν να αναρωτιόμαστε σχετικά με όλη αυτή τη τρελή τεχνολογία που είναι παντού γύρω μας - η τεχνολογία που όπως και να χει προκάλεσε εκτεταμένο φόβο παντού . Συνέβη αρκετές φορές, όμως είμαστε ακόμα εδώ. Στο σημερινό μας άρθρο θα σας αποκαλύψουμε 6 τεχνολογίες που δεν έχουν καταστρέψει ακόμα τον κόσμο.


1. Πυρηνικά
01_6-techs-to-end-the-world-nukes

Το σύννεφο "μανιτάρι" είναι ίσως το πιο παραστατικό σύμβολο της δυναμικής αυτό-καταστροφής της ανθρωπότητας. Τα πρώτα πυρηνικά χρησιμοποιήθηκαν επιθετικά γύρω στο 1945, και η σκέψη ενός τέτοιου είδους εξουσίας έχει συμπαρασύρει τον κόσμο όσο ποτέ. Ο Ψυχρός Πόλεμος και η παράφρων λογική του "Balance of Terror" έφεραν το αδιέξοδο σε τέλος, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετά πυρηνικά όπλα ικανά να εξαλείψουν έναν ολόκληρο πολιτισμό, όπως τον ξέρουμε.


2. Τα Ρομπότ
02_6-techs-to-end-the-world-robots

Το Matrix, Ο Terminator και το Battlestar Galactica είναι μερικά παραδείγματα για τα "επικίνδυνα" ρομπότ. Εάν λοιπόν ο κινηματογράφος αποτελεί κάποια ένδειξη, ξεκινάμε ουσιαστικά έναν πόλεμο κατά των μηχανών. Προς το παρόν ένα ρομπότ όπως το ονομαζόμενο Asimo, που είναι ρομπότ της πραγματικής ζωής και όχι της φαντασίας μας, είναι τυχερό που μπορεί έστω και να στέκεται όρθιο. Επιπλέον, ένα ρομπότ δεν χρειάζεται ένα ανθρώπινο σχήμα για να μπορεί να είναι θανάσιμο - σκεφτείτε όλα τα drones και τα combat’bots τα οποία έχουμε να πολεμούν στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή. Κάθε γενιά γίνεται πλέον πιο αυτόνομη και θανατηφόρα. Θα μπορούσε αυτό να είναι επικίνδυνο στο μέλλον;


3. Γενετική μηχανή
03_6-techs-to-end-the-world-gray-genetic-engineering

Η ιδέα της γενετικής μηχανικής προκαλεί κάθε είδους φαντασίας: μια στρατιά από σούπερ-στρατιώτες ή μια κατάληψη από γιγάντια μυρμήγκια. Όπως και να έχει η πράξη της κλωνοποίησης καταστρέφει ότι είναι εγγενώς ο άνθρωπος. Κόλαση, ακόμα και γιγάντια κοκόρια, όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω. Αυτό που αντισταθμίζει αυτούς τους φόβους είναι η υπόσχεση για θεραπεία ασθενειών, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερο έλεγχο του σώματος μας γενικά. Μόνο ο χρόνος όμως θα δείξει αν τελικά αξίζει τον κόπο.


4. Βιοτεχνολογικές καταστροφές
04_6-techs-to-end-the-world-biotech disaster

Μιλώντας για γενετική μηχανική, θυμηθείτε το StarLink corn. Επιστρέφοντας στο 2001 η βιομηχανία της βιοτεχνολογίας εισήγαγε τοξικοπαραγωγικά γονίδια στα γονιδιώματα καλαμποκιού, το οποίο θεωρήθηκε ένας καλός τρόπος για την καταπολέμηση των παρασίτων. Η σκοτεινή πλευρά αυτού ήταν ότι θα μπορούσε επίσης,να αναζωπυρώσει νέες αλλεργίες στους ανθρώπους ή και χειρότερα, αν και ποτέ δεν προοριζόταν για ανθρώπινη κατανάλωση. Μεγάλος πανικός στα Μ.Μ.Ε συνέβη, όταν το καλαμπόκι Startlink έκανε την δική του εμφάνιση επάνω στο καταναλωτικό τραπέζι, και μάλιστα στο Taco Bell. Η ιδέα μιας βιοτεχνολογικής καταστροφής έγινε πιο ρεαλιστική τότε, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή του τροφικού μας εφοδιασμού ή ακόμη και σε υπέρ-ανθεκτικά παράσιτα και ζιζάνια που θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο.


5. Επιταχυντές Σωματιδίων
05_CERN-LHC-Alice-inner-tracker-thumb-550x430-7818

Οι επιταχυντές σωματιδίων υπάρχουν στο μυαλό όλων μας εξαιτίας του Large Hadron Collider εκτελούμενο από το CERN. Και γιατί όχι; Ακούμε ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν μικροσκοπικές μαύρες τρύπες και άλλα τέτοια (καλά, αν ποτέ το κάνουν να δουλέψει). Παρόλο που οι επιστήμονες παντού έχουν προεξοφλημένη τη πιθανότητα των εν λόγω μαύρων τρυπών να είναι επικίνδυνα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ενέργειες που αυτοί οι επιταχυντές απελευθερώνουν είναι τεράστιες. Είναι σχεδιασμένα για να εξερευνήσουν τα πιο βασικά στοιχεία της δημιουργίας - δεν είναι αδιανόητο ότι θα μπορούσαν να βρουν κάτι αναπάντεχο και δυνητικά καταστροφικό.


6. Νανοτεχνολογία
06_6-techs-to-end-the-world-gray-goo

Έχετε ποτέ ακούσει για επίθεση από ένα “gray goo”; Αν έχετε διαβάσει το Prey από τον Michael Crichton, τότε ανήκετε σε αυτούς που γνωρίζουν: είναι ένα σμήνος από νανορομπότ που περιτριγυρίζουν και αποσυνθέτουν οτιδήποτε έρθει σε επαφή μαζί τους σε ένα μοριακό επίπεδο, μετατρέποντάς το σε λάσπη. Τα νανορομπότ του Crichton ήταν ενεργοί ανθρωποκτόνοι, αν και ακόμη και ένα "αφελές" σμήνος θα μπορούσε να επιτυχει το ίδιο. Δεν είμαστε καθόλου κοντά στο να ανησυχούμε για αυτό ακόμα, αλλά η νανοτεχνολογία αυξάνεται αλματωδώς, έτσι ποιος ξέρει;


BONUS: Οτιδήποτε θα μπορούσε να υπάρχει στην περιοχή 51.
Bonus_area-51-ufo

Η αλήθεια είναι ότι η περιοχή 51 δεν είναι ίσως καθόλου κοντά στο συναρπαστικό για το οποίο όλοι μας πιστέψαμε, ωστόσο, εμπνέει δέος σχεδόν σε όλους και υστερία σε ορισμένους. Ακόμα, οτιδήποτε κι αν κρύβεται, δεν κατάφερε ποτέ να καταστρέψει τα πάντα. Κανένας ιπτάμενος εξωγήινος δεν προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο. Κανένα ζόμπι δεν θα εξαπλωθεί έξω από αυτό. Καλά, όχι ακόμα δηλαδή.
-----------------------------------------------
-----------------------------------------------

Οι Βούλγαροι βρήκαν εξωγήινουςΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

Το Ινστιτούτο διαστημικής έρευνας της Βουλγαρίας υποστηρίζει πως εκανε κάποιες ερωτήσεις σε εξωγήινους και τώρα προσπαθούν να αναλύσουν τις απαντήσεις τους. Οι ερωτήσεις στάλθηκαν με σήμα προς το διάστημα ενώ...
οι απαντήσεις βρίσκονται κωδικοποιημένες σε διάφορα αγρογλυφικά που έχουν εμφανιστεί στον πλανήτη τον τελευταίο καιρό. Μόλις ολοκληρωθεί η "συνέντευξη" τους θα σας πούμε τι είπαν, έχουμε και μεις αγωνία

Δεν τους χώρισε ούτε ο θάνατος

Ξέθαψε την γυναίκα του και κοιμόταν μαζί της!


Ενας Βιετναμέζος, μην αντέχοντας τον θάνατο της γυναίκας του, ξέθαψε τη νεκρή και αφού τη μετέφερε στο σπίτι κοιμόταν δίπλα της επί πέντε χρόνια διότι, όπως είπε, ήθελε να την αγκαλιάζει στο κρεβάτι...γράφει σήμερα μία ηλεκτρονική εφημερίδα του Ανόι.

Ο 55χρονος, που ζει σε μία μικρή κωμόπολη της κεντρικής επαρχίας Κουάνγκ Ναμ, άνοιξε τον τάφο το 2004, κάλυψε το λείψανο με πηλό δίνοντάς του το σχήμα γυναικείου σώματος, το έντυσε και το τοποθέτησε στο κρεβάτι, εξηγεί η εφημερίδα Vietnamnet.vn.

Οπως δήλωσε ο Λε Βαν, όταν πέθανε η γυναίκα του το 2003, εκείνος κοιμόταν κάθε βράδυ πάνω στον τάφο της, αλλά 20 μήνες αργότερα, καταπονημένος από τις βροχές, τον άνεμο και το ψύχος, αποφάσισε να σκάψει ένα τούνελ στον τάφο ώστε "να κοιμάται μαζί της".

Τα παιδιά του όμως ανακάλυψαν κάποια στιγμή τί συμβαίνει και τον εμπόδισαν να πηγαίνει στον τάφο. Ετσι μια νύχτα του Νοεμβρίου 2004 εκείνος ξέθαψε το λείψανο της γυναίκας του και το μετέφερε στο σπίτι.

Η Vietnamnet.vn δημοσίευσε μία φωτογραφία του Βαν με ό,τι έχει απομείνει από την αγαπημένη του σύζυγο, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο σπίτι.

Ο Βαν, πατέρας επτά παιδιών, δήλωσε ότι επί χρόνια οι γείτονες δεν τολμούσαν να πατήσουν το πόδι τους στο σπίτι του.

"Είμαι ένας άνθρωπος που παίρνει τα πράγματα διαφορετικά. Δεν είμαι σαν όλους τους φυσιολογικούς ανθρώπους", παραδέχτηκε.

-------------------------------------------------

-------------------------------------------------

Ονομάζεται "The Musalman Daily" και είναι μία από τις παλαιότερες στην γλώσσα Ουρντού, ημερήσιες εφημερίδες στο Chennai της Ινδίας, αλλά ίσως και η μόνη στον κόσμο που βρίσκεται ακόμη στο χειρόγραφο στάδιο. Αυτή η τεσσάρων σελίδων εφημερίδα, εξακολουθεί να δημιουργείται με τον παλιό τρόπο, παρά τη διαθεσιμότητα σε σύγχρονη τεχνολογία. Η Musalman Daily" μετράει 82 χρόνια λειτουργίας, δεδομένου ότι ο ιδρυτής της Syed Azmathullah, την πρωτοξεκίνησε το 1927.
Και οι τέσσερις σελίδες της εφημερίδας είναι χειρόγραφες από καλλιγράφους, πριν πάνε στο τυπογραφείο για την μαζική παραγωγή. Οι καλλιγράφοι, γνωστοί και ως "katibs", εργάζονται σε ένα γραφείο σε μια μικρή γωνιά ενός δωματίου 75 τετραγωνικών και τους παίρνει τρεις ώρες για να μετατρέψουν με ένα στυλό, μελάνι και χάρακα ένα φύλλο χαρτιού σε ειδήσεις και τέχνη.
Η μόνη σύγχρονη τεχνολογία που υπάρχει, είναι ένας υπολογιστής και ένας εκτυπωτής, τα οποία αγοράστηκαν από ανάγκη(!), ώστε οι διαφημιστές να μπορούν να στέλνουν με email τις διαφημίσεις.
Κάθε katib είναι υπεύθυνος για μία σελίδα. Αν κάποιος είναι άρρωστος, κάποιος αναγκαστικά θα κάνει διπλοβάρδια, μιας και οι αντικαταστάτες είναι σπάνιοι. Όταν γίνει κάποιο λάθος στην σελίδα, πρέπει να ξαναγραφτεί ολόκληρη από την αρχή. Ο κάθε katib, παίρνει 60 ρουπίες (περίπου 1,50 δολάρια) ανά σελίδα.
Οι σελίδες, όταν ολοκληρωθούν, μεταφέρεται σε ένα μαύρο και άσπρο αρνητικό και τότε πιέζονται πάνω στις πλάκες εκτύπωσης.
Η εφημερίδα έχει περίπου 23.000 συνδρομητές που πληρώνουν λιγότερο από 10 δολάρια τον χρόνο. Κάθε αντίγραφο της εφημερίδας πωλείται έναντι 75 Paisa ή περίπου 1,6 σεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου