ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΑΔΙ - Βλάσσης .Ο Σύλλογος Ψαράδων Ηρακλείου ήδη ετοιμάζεται για κινητοποίηση

ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ  ΠΑΡΑΓΑΔΙ - Βλάσσης .Ο Σύλλογος Ψαράδων Ηρακλείου ήδη ετοιμάζεται για κινητοποίηση
Δεν έχει αφήσει ψάρι γιά ψάρι στο Ηράκλειο..Kαι γιά ότι θέλετε σε καραβάκι ..τηλ. 6977 266740


hit counter javascripthit counter html code





Αναγνώστες

Mensagens Para Orkut

Mensagens Para Orkut - Cartoon Recados Para Orkut

Δεν θα βρείτε καλύτερο καραβάκι πουθενά

Δεν θα βρείτε καλύτερο καραβάκι πουθενά
Click on this photo

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..
Click on this photo

Welcome to Star Beach Water Park

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Μικρόβια σε σημεία υπεράνω υποψίας


Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας απ’ όλους και απ’ όλα, το μέρος που είναι συνώνυμο της ασφάλειας. Παρ’ όλα αυτά, σε επίπεδο υγιεινής πολλά σημεία του μπορούν να αποδειχτούν μεγάλες παγίδες. Πριν βιαστείτε να πείτε πόσο συχνά καθαρίζετε την τουαλέτα σας, διαβάστε τα παρακάτω και θα καταλάβετε ότι ο κίνδυνος των μικροβίων ελλοχεύει παντού!

ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙΑ
Το σφουγγαράκι μπορεί να πλένει τα πιάτα μας, αυτό όμως δεν το καθιστά και καθαρό. Ο τρόπος με τον οποίο το καθαρίζουμε μπορεί να αποδειχθεί καίριος για το πόσο ασφαλές είναι για την υγεία μας. Οταν το αφήνουμε βρεγμένο και με τις σαπουνάδες, τότε μπορεί να αναπτύξει επικίνδυνα βακτήρια. Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών, ακόμα και οι κλασικές μέθοδοι καθαρισμού του, όπως το να το βουτάμε σε διάλυμα χλωρίνης ή χυμό λεμονιού, δεν το καθαρίζουν επαρκώς. Ο καλύτερος τρόπος είναι να το βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων ή στο πλυντήριο πιάτων.

ΚΡΕΒΑΤΙ
Τα ζωύφια που ξαπλώνουν στο κρεβάτι μαζί σας είναι συνήθως πολύ αιμοβόρα και φιλοξενούν άλλους μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένειες, όπως η ηπατίτιδα Β. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο είναι οι λοιμώξεις και οι αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσουν. Συνήθως, φτάνουν στα σπίτια μας με τις αποσκευές μας έπειτα από ταξίδια. Είναι σημαντικό λοιπόν να αερίζουμε και να λιάζουμε καλά τα σκεπάσματα.

ΛΑΠΤΟΠ
Ερευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας έδειξε ότι τα πληκτρολόγια είναι γεμάτα μικρόβια, σε βαθμό να ξεπερνάνε σε αριθμό ακόμα και εκείνα της λεκάνης μιας δημόσιας τουαλέτας. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι τουαλέτες καθαρίζονται συχνά, ενώ τα πληκτρολόγια σπάνια. Αυτό που μπορείτε να κάνετε λοιπόν είναι να το περνάτε καθημερινά με αντισηπτικά μαντιλάκια.

ΝΤΟΥΣ
Σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Υγείας και Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, οι κουρτίνες του μπάνιου είναι κατασκευασμένες από PVC, το οποίο φαίνεται να απελευθερώνει μες στον χώρο βλαβερές χημικές ουσίες. Επιπλέον, όταν αυτές οι κουρτίνες δεν πλένονται συχνά, συγκρατούν υγρασία και μπορεί να γίνει εστία μικροβίων.

ΑΠΛΥΤΑ
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα διαπίστωσαν ότι ιοί όπως η ηπατίτιδα Α μπορούν εύκολα να μεταδοθούν από τα εσώρουχα σε άλλα ρούχα κατά τη διαδικασία της πλύσης στο πλυντήριο, όταν αυτή γίνεται με νερό σε χαμηλή θερμοκρασία.

ΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ
Αν δεν καθαρίζεται τακτικά και σωστά, ο υγραντήρας μπορεί να γίνει φωλιά επικίνδυνων βακτηρίων, όπως αυτών της Νόσου των Λεγεωναρίων. Γι’ αυτό φροντίστε να τον πλένετεαρκετές φορές την εβδομάδα με διάλυμα χλωρίνης και να τον στεγνώνετε καλά.

ΧΕΡΟΥΛΙΑ
Σκεφτείτε για λίγο πόσοι άνθρωποι μπορεί να έπιασαν το τελευταίο 24ωρο το χερούλι της εξώπορτάς σας και από πού είχαν περάσει πριν. Τα μικρόβια απ’ ό,τι έχουν πιάσει πριν είναι πάνω σε αυτό το χερούλι, δεδομένου ότι τα μικρόβια μπορούν να επιζήσουν για πολύ πάνω στις επιφάνειες, ακόμα και για ημέρες. Πιο τυχεροί είναι αυτοί που έχουν χερούλια από χαλκό, αφού έρευνες έχουν δείξει ότι επάνω τους επιβιώνουν 95% λιγότεροι μικροοργανισμοί.

ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ
Το γεγονός ότι σπανίως καθαρίζουμε τα σκεύη όπου βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και τα οποία περνάνε από όλες τις επιφάνειες όπου ετοιμάζουμε φαγητά τα καθιστούν φορείς βακτηρίων. Γι’ αυτό θα πρέπει να πλένουμε πάντα τα χέρια μας πριν τα πιάσουμε και να τα καθαρίζουμε εξωτερικά με κάποιο απολυμαντικό.


Οι 8 πιο παράξενοι θάνατοι στην ιστορία!!

1. O βασιλιάς Αδόλφος Φρειδερίκος της Σουηδίας έφαγε μέχρι θανάτου...κυριολεκτικά! Το τελευταίο του γεύμα περιλάμβανε αστακό, χαβιάρι, λάχανο, καπνιστό σολωμό και σαμπάνια. Για επιδόρπιο του σέρβιραν 14 πιάτα από το αγαπημένο του παραδοσιακό γλυκό της πατρίδας του, το σέλμα και γάλα. Πέθανε το 1771.

2. Ο Άλαν Πίνκερτον, ιδρυτής ενός πρακτορείου ερευνητών, πέθανε από μια μόλυνση που έπαθε στη γλώσσα του, αφού την...δάγκωσε.

3. Ο Τζακ Ντάνιελ, της γνωστής φίρμας ουίσκι, πέθανε από μια μόλυνση που έπαθε στα δάχτυλα του ποδιού του, αφού τα χτύπησε προσπαθώντας να...κλωτσήσει το χρηματοκιβώτιο του.

4. Η Ισιδώρα Ντάνκαν, μια χορεύτρια των αρχών του 20ου αιώνα, σκοτώθηκε όταν το μαντήλι που φόραγε στο λαιμό της μπλέχτηκε στις ρόδες του κάμπριο αυτοκινήτου που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να της σπάσει το λαιμό.

5. Ο Βικ Μόροου, πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς Combat, αποκεφαλίστηκε από μια λεπίδα φτερού ενός ελικοπτέρου στα γυρίσματα μιας επικίνδυνης σκηνής για την ταινία "The Twilight Zone: The Movie". Δύο ακόμα παιδιά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του ατυχήματος.

6. Ο Αττίλας, ο βασιλιάς των Ούνων, πέθανε μετά από μια αιμοραγία της μύτης του κατά τη διάρκεια της γαμήλιας νύχτας του. Μεθυσμένος, λυποθύμησε και πνίγηκε από το ίδιο του το αίμα.

7. Ο Αισχύλος, σύμφωνα με λεγόμενα, πέθανε όταν ένας αετός που περνούσε από πάνω του, πέταξε τη χελώνα που είχε πιάσει, πάνω στο κεφάλι του.

8. Ο συγγραφέας Σέργουντ Άντερσον πέθανε από περιτονίτιδα, μια μόλυνση στο στομάχι που προκλήθηκε αφού κατάπιε ένα πακέτο με... οδοντογλυφίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου