ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΑΔΙ - Βλάσσης .Ο Σύλλογος Ψαράδων Ηρακλείου ήδη ετοιμάζεται για κινητοποίηση

ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ  ΠΑΡΑΓΑΔΙ - Βλάσσης .Ο Σύλλογος Ψαράδων Ηρακλείου ήδη ετοιμάζεται για κινητοποίηση
Δεν έχει αφήσει ψάρι γιά ψάρι στο Ηράκλειο..Kαι γιά ότι θέλετε σε καραβάκι ..τηλ. 6977 266740


hit counter javascripthit counter html code





Αναγνώστες

Mensagens Para Orkut

Mensagens Para Orkut - Cartoon Recados Para Orkut

Δεν θα βρείτε καλύτερο καραβάκι πουθενά

Δεν θα βρείτε καλύτερο καραβάκι πουθενά
Click on this photo

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..
Click on this photo

Welcome to Star Beach Water Park

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Τα πιο παράξενα φέρετρα

Μια ταφή στη Γκάνα δεν είναι ένα συνηθισμένο θέαμα. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε φέρετρο είναι ένα μικρό έργο τέχνης, που αντικατοπτρίζει τη φαντασία των ντόπιων τεχνιτών, αλλά και τον εκλιπόντα, αφού τα τοπικά έθιμα, θέλουν την οικογένεια να τιμάει την μνήμη του νεκρού και να πει (μέσω του φέρετρου) την ιστορία της ζωής του αποθανόντος.
Οι Τεχνίτες στην πρωτεύουσα της Γκάνας, ειδικεύονται στο να φτιάχνουν ξύλινα φέρετρα για τον σκοπό αυτό. Τα φέρετρα συνήθως μιλούν για ένα σημαντικό γεγονός, ένα σύμβολο των νεκρών, απεικονίζουν το επάγγελμα του, το χόμπι του, την κοινωνική του θέση κ.α.
Για να φτιαχτεί ένα φέρετρο μπορεί να πάρει και ένα μήνα, αλλά η εκφραστικότητα του είναι αυτό που μετράει. Εν τω μεταξύ, όλο αυτό το διάστημα, το σώμα του νεκρού διατηρείται στο νεκροτομείο.




Τα "Garra rufa Obtusa", που αναφέρονται επίσης και ως "Ψάρια γιατρός", είναι ένα είδος ψαριών, που βρίσκονται στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της Μέσης Ανατολής. Σε χώρες όπως η Τουρκία, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να τα χρησιμοποιούν, μέσα σε γιγαντιαίες λεκάνες για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών του δέρματος.
Τα μικρά ψάρια μπορεί να επιβιώσει σε ζεστά νερά ως 43 βαθμούς Κελσίου και τρέφονται με νεκρό ιστό. Ο ασθενείς τοποθετεί το άρρωστο άκρο του στο νερό και τα ψάρια, τα οποία δεν τα έχουν ταΐσει, επιτίθενται στο προβληματικό τμήμα του δέρματος, τρώγοντας μόνο την νεκρή σάρκα.
Τα "ψάρια γιατρός" δεν αναγνωρίζονται ως θεραπεία για την ψωρίαση, αν και υπήρξαν περιπτώσεις πλήρης επούλωση μετά την θεραπεία, παρόλα αυτά σε αρκετές περιπτώσεις, η βελτίωση της κατάστασης των ασθενών, ήταν προσωρινή.
Χιλιάδες ασθενείς ταξιδεύουν στα spa αυτά, όπως του Kangal και της Τουρκίας, για να περάσουν 21 ημέρες παρέα με τα ψάρια σε 2 ημερήσιες θεραπείες των τεσσάρων ωρών.
Τα ψάρια γιατρός, έχουν γίνει πολύ δημοφιλή πρόσφατα, και μπορείτε να τα βρείτε σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Μαλαισία και η Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου