ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΑΔΙ - Βλάσσης .Ο Σύλλογος Ψαράδων Ηρακλείου ήδη ετοιμάζεται για κινητοποίηση

ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ  ΠΑΡΑΓΑΔΙ - Βλάσσης .Ο Σύλλογος Ψαράδων Ηρακλείου ήδη ετοιμάζεται για κινητοποίηση
Δεν έχει αφήσει ψάρι γιά ψάρι στο Ηράκλειο..Kαι γιά ότι θέλετε σε καραβάκι ..τηλ. 6977 266740


hit counter javascripthit counter html code





Αναγνώστες

Mensagens Para Orkut

Mensagens Para Orkut - Cartoon Recados Para Orkut

Δεν θα βρείτε καλύτερο καραβάκι πουθενά

Δεν θα βρείτε καλύτερο καραβάκι πουθενά
Click on this photo

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..
Click on this photo

Welcome to Star Beach Water Park

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

North American P-51 Mustang



Tο αξεπέραστο Mustang


Η πολύ μεγάλη αξία του Mustang δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από κανένα.Το βρετανικής έμπνευσης και αμερικανικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου αποδείχθηκε ένα σπουδαίο και ανίκητο όπλο, που επιχειρούσε σε διάφορους ρόλους ,όπως μαχητικό συνοδείας μεγάλης ακτίνας και μαχητικό εγγύς υποστήριξης.Αποτελούσε το όνειρο κάθε πιλότου: πολύ ανθεκτικό εύκολο στο χειρισμό,με μεγάλη ισχύ πυρός και άριστες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες μάχης.

Το North American P-51 Mustang ήταν ένα από τα ελάχιστα αεροσκάφη που πολέμησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο,που σχεδιάστηκε μετά την έναρξη των συγκρούσεων.Αρχικά παρουσιάστηκε σαν ένα ιδιωτικό σχέδιο (δεν κατασκευάστηκε γιά κανένα επίσημο διαγωνισμό των ΗΠΑ) το οποίο τελικά προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς και κατασκευάστηκε για ένα ξένο πελάτη (Βρετανία), ο οποίος αρχικά αμφέβαλε αν η εταιρία αυτή μπορούσε να κατασκευάσει αξιόλογο μαχητικό.

Και όταν το μαχητικό αυτό απέκτησε ισχυρότερο κινητήρα και ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα καυσίμου, εκτελούσε αποστολές μεγαλύτερης ακτίνας δράσης από οποιοδήποτε άλλο μαχητικό της εποχής του.

Ο Γερμανός στρατάρχης Herman Goering κάποτε ισχυρίστηκε ότι κανένα εχθρικό βομβαρδιστικό δεν θα μπορούσε να πετάξει πάνω από το Βερολίνο.
Εχει αναφερθεί ότι είπε: <<'Οταν είδα αυτά τα Mustang πάνω από το Βερολίνο συνειδητοποίησα ότι ο πόλεμος είχε πιά χαθει>>.

Το νέο αμερικανικό καταδιωκτικό ήταν ένα ολομεταλλίκο αεροσκάφος ,όπως και το Μesserschmitt, αλλά αρκετά μεγαλύτερο.Είχε περίπου το ίδιο μέγεθος με το παλαιότερο Hurricane.

H αεροδυναμική του γραμμή ήταν πολύ καλύτερη και από τα δύο προηγούμενα αεροσκάφη.Η πτερυγά του ήταν σύχρονης σχεδίασης , δημιουργώντας καλύτερη πρόσφυση στό οριακό στρώμα του αέρα και ήταν τοποθετημένη χαμηλά στην άτρακτο του αεροσκάφους.

Ο υγρόψυκτος κινητήρας είχε το ψυγείο του σε ασυνήθιστη θέση, κάτω από το πίσω τμήμα της ατράκτου.

Πίσω από το ψυγείο είχε τοποθετηθεί ένας μακρύς αγωγός ,ο οποίος διέθετε και θυρίδες στο πίσω τμήμα, ώστε αντί να αυξάνει την οπισθέλκουσα του αεροσκάφους, ο θερμός αέρας συμπεριφερόταν όπως στον αεροστρόβιλο κινητήρα και βοηθούσε στην δημιουργία πρόσθετης ώσης.

Μετέφερε ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου,πολύ περισσότερη από οποιοδήποτε άλλο μονοκινητήριο ευρωπαίκο μαχητικό.

Η αύξηση της χωρητικότας σε καύσιμο σήμαινε όχι μόνο αύξηση στις διαστάσεις του αεροσκάφους, αλλά και μεγαλύτερο συνολικό βάρος.

Έτσι το North American P-51 Mustang θα έπρεπε λόγω του βάρους του να είναι αργό και αναποτελεσματικό.Στην πραγματικότητα, όπως σύντομα διαπίστωσε ο δοκιμαστής πιλότος Bresse, το μαχητικό αυτό ήταν ένας απόλυτος νικητής. Είχε ταχύτητα 615 χλμ./ώρα, αρκετά μεγαλύτερη απο οποιοδήποτε άλλο ευρωπα'ι'κο μαχητικό, ακόμα και από αυτήν του μικρότερου Spitfire,το οποίο μετέφερε την μισή ποσότητα καυσίμου.

Επίσης είχε τρομερή δύναμη πυρός που αποτελούνταν από τέσσερα βαριά πολυβόλα των 12.7 χλστ. και τέσσερα πολυβόλα των 7.62 χλστ.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου