Τηλέφωνο-Γκράχαμ Μπελ
Όταν κάποιος μιλούσε μπροστά σε μια συσκευή, η ταλάντωση της μεμβράνης μετέβαλλε το μαγνητικό πεδίο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρεύματα στον αγωγό που ήταν τυλιγμένος γύρω από τον πυρήνα. Τα ρεύματα αυτά μεταδίδονταν μέσα από τα καλώδια στην άλλη συσκευή, όπου προκαλούσαν μεταβολή του μαγνητικού πεδίου. Αυτή η μεταβολή προκαλούσε την ταλάντωση της μεταλλικής μεμβράνης κι έτσι αναπαραγόταν η ανθρώπινη ομιλία. Αργότερα βελτιώθηκε το τηλέφωνο κατασκευάζοντας το μικρόφωνο Το μικρόφωνο αυτό βελτιώθηκε και με τη νέα του μορφή χρησιμοποιήθηκε για πολλά χρόνια.
Ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν ήταν κατά τι διαφορετικός των κοινών ανθρώπων.
Ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν κρύβει το μυστικό της ευφυΐας του
Ερευνήτρια εντόπισε δεκάδες μικρές διαφοροποιήσεις που ίσως εξηγούν τις ικανότητές του
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Ψάχνοντας για το «αποτύπωμα» της ευφυΐας, μια παλαιοανθρωπολόγος «αναδόμησε» προσφάτως το σχήμα του εγκεφάλου του Αϊνστάιν με χρήση τεχνικών που συνήθως χρησιμοποιούνται για την ανάλυση απολιθωμάτων. Η διάσημη ερευνήτρια του εγκεφάλου των πρώτων ανθρώπων, και συγκεκριμένα της νευρωνικής εξέλιξής του, Ντιν Φολκ, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Φλόριδας, μελέτησε φωτογραφίες του εγκεφάλου του «πατέρα» της Θεωρίας της Σχετικότητας οι οποίες ελήφθησαν αμέσως μετά τον θάνατό του το 1955. Η ειδικός εντόπισε μερικές δεκάδες μικρές διαφοροποιήσεις στην επιφάνεια του εγκεφάλου του, οι οποίες είναι πιθανό να τον οδήγησαν στη μοναδική ικανότητα που είχε να αντιλαμβάνεται τη φυσική όπως κανένας άλλος.
Οταν ο μεγάλος φυσικός πέθανε στο Νιου Τζέρσι σε ηλικία 76 ετών, ένας εκκεντρικός παθολόγος με το όνομα Τόμας Χάρβεϊ διεξήγαγε νεκροψία ρουτίνας. Αφαίρεσε ωστόσο τον εγκέφαλο για μετέπειτα έρευναδεν είναι σίγουρο αν έλαβε πρωτοβουλία γι΄ αυτή την κίνηση. Ο Χάρβεϊ τεμάχισε τον εγκέφαλο σε 240 κομμάτια και τα βύθισε σε ειδικά συντηρητικά. Παράλληλα έβγαλε φωτογραφίες τους.
Σε κάθε περίπτωση όλες αυτές οι έρευνες δεν δίνουν την απάντηση σχετικά με το αν η ευφυΐα του Αϊνστάιν οφειλόταν στις διαφορές που εμφάνιζε στη δομή του εγκεφάλου του ή αν αυτές οι διαφορές στη δομή του εγκεφάλου ήταν απόρροια της ευφυΐας του. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει η δρ Φολκ, «εύχομαι ο Αϊνστάιν να ήταν ζωντανός ώστε να μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε περισσότερα πράγματα για το πώς σκέφτεται»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου