ΣΑΡΓΟΙ ή ΤΟΥΡΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)
2 κιλά ψάρια (σαργοί ή και τουρνάδες)
1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
χυμό από δύο μέτρια λεμόνια
1 κουταλάκι ρίγανη ή θρούμπα
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα ψάρια. Τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά. Αν έχετε τουρνά καλά είναι να τον κόψετε σε χοντρές φέτες 4-5εκ.
Αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί με το ελαιόλαδο, τον λεμόνι και την ρίγανη.
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο (σε αερόθερμο) στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου.
Έπειτα βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το φαγητό να ροδίσει για λίγο.
Κάνετε λεμονόλαδο με λίγη ρίγανη και τα περιχύνετε.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!
Αναγνώστες
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου